# **Integrated Skills**

# Choose the correct answers.

1.	Adults often think they can't new things like foreign languages, but it isn't true.  a. learn b. teach c. study		
2.	My grandparents didn't how to use a smartphone so I taught them. a. learn b. remember c. know		
3.	The children have piano lessons and they for an hour every day.  a. practice b. study c. pass		
4.	My class has an exam next week, so I need to this weekend. a. practice b. study c. fail		
5.	. Mrs. Chang is going to me how to speak a little Mandarin before I travel to China a. study b. learn c. teach		
	Choose the correct answers.		
6.	I need to because I've been studying for two hours. a. take a dictionary b. take a camera c. take a break		
7.	Make sure you with you because it's going to rain soon.  a. take an umbrella b. take a cruise c. take a break		
8.	You should as it's the quickest way to get to the theater.  a. take a cruise b. take a taxi c. take a dictionary		
9.	You need a vacation. Why don't you? a. take a cruise b. take a taxi c. take a camera		
10.	You should with you so you can take lots of photographs.  a. take a dictionary b. take a camera c. take a break		
	Choose the correct answers.		
11.	How did they fly? a. deep b. many c. far		
12.	How was the movie? a. long b. near c. many		
13.	How is your grandfather? a. much b. old c. many		
14.	How goals did they score? a. many b. much c. far		
15.	How time do you have? a. many b. near c. much		

	Choose the correct answers.
16.	A: Do you have time for a quick coffee?  B: Sorry, I  a. don't b. don't have c. haven't
17.	My brother green eyes. a. is b. does c. has
18.	A: Is my face red? B: Yes, it a. does b. is c. has
19.	John light red hair. a. is b. has c. is having
20.	A: Does Mark have a beard? B: Yes, he a. is b. does c. have
	Are the answers to the questions correct? Choose a (Yes) or b (No).
21.	A: Are you going to call Maria? B: Yes, but there's no answer. a. Yes b. No
22.	A: What are you going to cook? B: Spaghetti Bolognese. Do you want to join me? a. Yes b. No
23.	A: What are you going to do? B: I'm watching television at the moment. a. Yes b. No
24.	A: Are you going to walk to school? B: No. It's raining too hard right now. a. Yes b. No
25.	A: What are you going to do? B: I'm looking at the weather forecast. a. Yes b. No
	Choose the correct option.
26.	Helen's going to Russia her future husband's parents. a. to meet b. meeting c. to meeting
27.	Are you going to the store groceries? a. to getting b. get c. to get

28. I'm taking Andrea out to dinner tonight \_\_\_\_\_ her to marry me. a. to asking b. ask c. to ask

29.	We have a meeting at the bank for a loan. a. to apply b. apply c. to applying		
	Is the comparative adjective in each sentence correct? Choose a (Yes) or b (No).		
30.	It's more easier to walk from here. a. Yes b. No		
31.	My sister is more good at history than me. a. Yes b. No		
32.	Your new car is more expensive than your old one. a. Yes b. No		
	Choose the correct option.		
33.	Mount Everest is mountain in the world.  a. the most highest b. the highest c. the most higher		
34.	Stockholm is city in Sweden.  a. the largest b. the most larger c. the most largest		
35.	London is city in Europe. a. the most expensive b. the more expensive c. the expensivest		
36.	Oymyakon is place on Earth where people live.  a. the most colder b. the coldest c. the most coldest		
37.	English is subject for me at school.  a. the most easier b. the most easiest c. the easiest		
	Are the following sentences grammatically correct? Choose a (Yes) or b (No).		
38.	My kids have visit the Science Museum. They loved it. a. Yes b. No		
39.	I haven't booked my flights. I should do it soon. a. Yes b. No		
40.	I've learn a lot of new words in this class. a. Yes b. No		
41.	I haven't met your wife. Is that her over there? a. Yes b. No		
42.	Thomas hasn't finish his report. He'll give it to us tomorrow. a. Yes b. No		
	Are the following sentences grammatically correct? Choose a (Yes) or b (No).		
43.	Mr. Jones can't see you now. He talks on the phone. a. Yes b. No		
44.	I am making a big chocolate cake for the children's party. a. Yes b. No		

- 45. My father and husband play golf at the moment.
  - a. Yes b. No
- 46. It's all right. I do not sleep. You can turn on the TV.
  - a. Yes b. No

# Are the sentences that give advice correct? Choose a (Yes) or b (No).

- 47. A: I feel really tired.
  - B: You don't have to take a break.
  - a. Yes b. No
- 48. A: I never pass my exams.
  - B: You should study more.
  - a. Yes b. No
- 49. A: My teeth hurt.
  - B: You have to eat so many sweets.
  - a. Yes b. No
- 50. A: I can't carry my suitcase.
  - B: You shouldn't take so many books.
  - a. Yes b. No

# Do the following sentences use will/won't correctly? Choose a (Yes) or b (No).

- 51. In the future, there will too many people on Earth.
  - a. Yes b. No
- 52. I think you will like the present I bought you.
  - a. Yes b. No
- 53. I don't think we will live on other planets.
  - a. Yes b. No
- 54. People will buy fewer cars if public transportation is convenient.
  - a. Yes b. No

## Listen. Then read each statement and choose (A) True or (B) False. (Audio Track 2.09)

- 55. Adrian usually makes movies about famous people.
  - a. True b. False
- 56. It costs a lot of money for Adrian's team to fly.
  - a. True b. False
- 57. Adrian's next movie is about a famous politician.
  - a. True b. False

### Listen. Then read each statement and choose (A) True or (B) False. (Audio Track 2.10)

- 58. The speaker mentions the need to remember numbers and dates for a history exam.
  - a. True b. False
- 59. The speaker thinks that some people worry about remembering things for an exam.
  - a. True b. False
- 60. A mind palace is used for remembering a small quantity of information.
  - a. True b. False

#### Listen. Then read each statement and choose (A) True or (B) False. (Audio Track 2.11)

- 61. Claire's vacation in Georgia was not very good.
  - a. True b. False
- 62. Claire thought Tbilisi was a very interesting city.
  - a. True b. False
- 63. Claire thought the weather was too hot when she was there.
  - a. True b. False

## Listen. Then read each statement and choose (A) True or (B) False. (Audio Track 2.12)

- 64. The Star Mountains are in Australia.
  - a. True b. False
- 65. Very few tourists travel to the Star Mountains.
  - a. True b. False
- 66. There is one road that goes to the Star Mountains.
  - a. True b. False

#### Read the conversation. Then answer the questions with a (Yes) or b (No).

Jane: It's a gorgeous day, Elena. Do you have any plans?

Elena: I'm going to do some shopping.

Jane: Of course, you are! You always go shopping on Saturdays.

Elena: Yes, but today I'm going to buy something special to wear for my brother's wedding.

Jane: He's not getting married until August. Why are you going today?

Elena: I hate last-minute shopping. I always seem to buy something I don't like. Jane: Well, a lot of the stores have sales on now—I love buying stuff on sale.

Elena: It's my brother's wedding, so I'm not going to buy a cheap dress. I like the color pink, so I

might get a pink one.

Jane: Pink? I don't think that will look very good. You look very nice in green.

Elena: Green? Not for a wedding!

Jane: Why not? I prefer green to any other color!

Elena: Well, you get a green dress then. What about white? I love white. Jane: You can't wear white to a wedding! Only the bride can wear white.

Elena: Oh, right. And I can't wear black either, can I?

Jane: Of course not! Listen, you need me—I'm going to come with you. What time are you going?

I'll meet you at the station in an hour.

67.	Does Jane think Elena looks nice in pink?a. Yes b. No
68. 69.	Is green Jane's favorite color? a. Yes b. No  Does Jane think it's a good idea to wear white to a wedding? a. Yes b. No
70.	Does Elena think last-minute shopping is a good idea?a. Yes b. No
71.	Does Elena agree with Jane about buying things on sale?a. Yes b. No
	Read the email. Then decide whether each statement is a (True) or b (False).
	Hi Adrian, I thought I'd send you a quick email now because I won't have a lot of free time until after the conference. Also, there's a problem with the internet access here in the hotel. There's Wi-Fi in some places but I don't think I have it in my room. Anyway, I'm online now, so I hope I can send this before we lose the connection.
	My flight was good and there were no problems. It was a bit boring, but I never really enjoy traveling anyway. When I arrived in Singapore, it was very hot and I went straight to the hotel.
	If you want to call me, I'll text you the number of the direct line to my room, but remember we're about eight hours ahead here.
	The conference should be interesting. They sent us a lot of information about all the talks that people are giving. I started reading it on the plane but then a good movie came on—it was the new one with Colin Firth and you know what a good actor I think he is.
	Sorry, but I have to go now. I've just had a text telling me they're waiting for me downstairs for lunch.
	Hope all is well at home.

72. Lucy likes watching movies that have Colin Firth in them. a. True b. False

# Read that passage. Then decide whether each statement is a (True) or b (False).

Last week my husband George had an important job interview. He already has a job as a sales manager in a large international company, but the new job is better-paid, more interesting, and has longer working hours. The job is Head of Research and Development, and it's exciting because he has to design and make new products, and then test and develop them. It sounds wonderful, but there is a small problem. We live in New York now, but the new job is in Mexico City.

I love living in New York. We have a fantastic social life: we often go out to the movie theater, restaurants, and art galleries, and of course most of our friends are here, too. My job is here. I work in a busy travel agency and I love it.

Yesterday, George came home from work and told me he got the job. He's taking the job and we are moving to Mexico! The salary for the new job is so good that I don't have to work right away. I can take my time studying Spanish at a local college until I feel ready to work. Flights to and from New York are not very expensive and our friends can come and visit us. We are moving next month and now I'm as excited as George is.

- 73. George applied for a new job.
  - a. True b. False

# Read. Is the information in the text? Choose the correct option.

Last week my husband George had an important job interview. He already has a job as a sales manager in a large international company, but the new job is better-paid, more interesting, and has longer working hours. The job is Head of Research and Development, and it's exciting because he has to design and make new products, and then test and develop them. It sounds wonderful, but there is a small problem. We live in New York now, but the new job is in Mexico City.

I love living in New York. We have a fantastic social life: we often go out to the movie theater, restaurants, and art galleries, and of course most of our friends are here, too. My job is here. I work in a busy travel agency and I love it.

Yesterday, George came home from work and told me he got the job. He's taking the job and we are moving to Mexico! The salary for the new job is so good that I don't have to work right away. I can take my time studying Spanish at a local college until I feel ready to work. Flights to and from New York are not very expensive and our friends can come and visit us. We are moving next month and now I'm as excited as George is.

- 74. George doesn't like his current job.
  - a. Yes, it's in the text. b. No, it's not in the text.
- 75. George has a good social life in New York.
  - a. Yes, it's in the text. b. No, it's not in the text.
- 76. George's wife works in New York.
  - a. Yes, it's in the text. b. No, it's not in the text.
- 77. George's wife won't work when they first go to Mexico.
  - a. Yes, it's in the text. b. No, it's not in the text.
- 78. Some of their friends live in Mexico City.
  - a. Yes, it's in the text. b. No, it's not in the text.

### Read the conversation. Then decide whether each statement is a (True) or b (False).

Jane: It's a gorgeous day, Elena. Do you have any plans?

Elena: I'm going to do some shopping.

Jane: Of course, you are! You always go shopping on Saturdays.

Elena: Yes, but today I'm going to buy something special to wear for my brother's

wedding.

Jane: He's not getting married until August. Why are you going today?

Elena: I hate last-minute shopping. I always seem to buy something I don't like. Jane: Well, a lot of the stores have sales on now—I love buying stuff on sale.

Elena: It's my brother's wedding, so I'm not going to buy a cheap dress. I like the color

pink, so I might get a pink one.

Jane: Pink? I don't think that will look very good. You look very nice in green.

Elena: Green? Not for a wedding!

Jane: Why not? I prefer green to any other color!

Elena: Well, you get a green dress then. What about white? I love white.

Jane: You can't wear white to a wedding! Only the bride can wear white.

Elena: Oh, right. And I can't wear black either, can I?

Jane: Of course not! Listen, you need me—I'm going to come with you. What time are

you going? I'll meet you at the station in an hour.

79. Elena doesn't usually go shopping on Saturdays.

a. True b. False

80. Elena's brother is getting married in August.

a. True b. False

#### Read. Then decide whether each statement is a (True) or b (False).

I'd like to talk to you about our new product range: Out of this World.

It is a new range of beauty products that uses materials from our sister planet, Erathe. I'm sure you've heard a lot about it. For example, the air and water there are twenty times cleaner and fresher than here on Earth. I have been lucky enough to go there myself and I can tell you that it is amazing.

The seas and rivers are all green, not blue like ours. The sand on the beaches is pink and the grass is purple and blue.

I have brought some of the products with me for you to try. As you are all going to sell the whole range, it's important for you to feel, smell, and yes, even taste them. Once you try these creams and treatments, you will want not just to sell them, but also to buy and use them at home. You will benefit from our secret recipes.

Yes, they are secret and they will stay that way. As a result, the range is more expensive than others. Because of this, you must let your customers try the products before you talk about the cost. That way, they will want what you are offering them.

- 81. The beauty products are made from things on Earth.
  - a. True b. False
- 82. The writer of the text is talking to customers.
  - a. True b. False

### Read. Then decide whether each statement about the writer's opinion is a (True) or b (False).

I'd like to talk to you about our new product range: Out of this World.

It is a new range of beauty products that uses materials from our sister planet, Erathe. I'm sure you've heard a lot about it. For example, the air and water there are twenty times cleaner and fresher than here on Earth. I have been lucky enough to go there myself and I can tell you that it is amazing.

The seas and rivers are all green, not blue like ours. The sand on the beaches is pink and the grass is purple and blue.

I have brought some of the products with me for you to try. As you are all going to sell the whole range, it's important for you to feel, smell, and yes, even taste them. Once you try these creams and treatments, you will want not just to sell them, but also to buy and use them at home. You will benefit from our secret recipes.

Yes, they are secret and they will stay that way. As a result, the range is more expensive than others. Because of this, you must let your customers try the products before you talk about the cost. That way, they will want what you are offering them.

- 83. The writer doesn't think the sister planet is very interesting.
  - a. True b. False
- 84. The writer thinks that people will buy the products if they try them.
  - a. True b. False

## Read the advice about writing short messages. Is the advice good or bad? Choose the correct option.

- 85. Don't leave out words such as pronouns and auxiliary verbs.
  - a. good b. bad
- 86. Use numbers (not words) where possible.
  - a. good b. bad
- 87. Don't add unnecessary information.
  - a. good b. bad
- 88. Use more formal words and phrases for everyday messages.
  - a. good b. bad

#### Which adjective can you use with each verb? Choose the correct option.

- 89. look
  - a. loud b. angry
- 90. feel
  - a. delicious b. terrible
- 91. sound
  - a. soft b. interesting
- 92. taste
  - a. delicious b. bored

# Choose the correct answers.

99. Did you try any of our cakes? a. open b. closed

93.	The train was canceled, we had to wait for the next one. a. because b. so		
94.	I had no money on me, I had to pay with a credit card. a. because b. so		
95.	The movie was boring nothing exciting happened. a. because b. so		
96.	The road was closed there was heavy snow. a. because b. so		
	Are the questions open or closed? Choose the correct answer		
97.	How was our food? a. open b. closed		
98.	Were our staff friendly? a. open b. closed		

100. What suggestions do you have for us to improve our food? a. open b. closed

	Writing	
1.	Write a short review for a website about a new restaurant.	
2.	Write a questionnaire for customers at a café. Write five questions, and include questions. (Food and services questions)	both open and closed
3.	Write an announcement for a poster about a beach clean-up day.	